Франция ще спре в края на 2022 г. да предоставя експортни

...
Франция ще спре в края на 2022 г. да предоставя експортни
Коментари Харесай

Франция спира държавната подкрепа за нови проекти за изкопаеми горива

Франция ще спре в края на 2022 г. да дава експортни гаранции за нови планове за изследване на изкопаеми горива. Това се показва във финансов проектозакон за 2023 година, показан през днешния ден от държавното управление и представен от Франс прес и Българска телеграфна агенция. По този метод страната извършва ангажимент, стихотворец по време на Конференцията на Организация на обединените нации за изменението на климата в Глазгоу (COP26). 

" Проектозаконът планува от 1 януари 2023 г. да се приключи даването на експортни гаранции за цялата верига на цената на бранша за всички типове изкопаеми горива: от изследване и произвеждане до преправка, като се мине през превоза и съхранението ", се показва в бюджетните документи, до които Агенция Франс Прес е получила достъп.

Франция разгласи през октомври 2020 година, че поставя завършек на подпомагането на петролни планове през 2025 г и на газови през 2035 година Впоследствие управляващите бяха подложени на многочислени рецензии от страна на екологични неправителствени организации, съгласно които това отдръпване се случва прекомерно постепенно поради ускоряването на климатичните промени. 

Година по-късно, подложен на интернационален напън и на рецензиите на екоорганизации, Париж в последна сметка се причисли към страните, които се ангажираха на конференцията в Глазгоу да спрат от края на 2022 г. да финансират планове за изкопаеми горива в чужбина, присъединявайки се по този начин към страни като Съединени американски щати и Германия.   
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР